Trei minori, presupuși jihadiști, cu vârste de 15, 16 și 18 ani, au fost recent arestați în Elveția, suspectați de planificarea unor atentate. Parchetul federal elvețian a confirmat aceste arestări, subliniind că există legături între investigațiile în desfășurare în Elveția și cele din Germania, unde alte patru persoane au fost reținute pentru motive similare.

Doi dintre cei arestați în Elveția, un elvețian de 15 ani și un italian de 16 ani, se află în detenție preventivă de la weekendul de Paște, fiind acuzați de participare sau susținere a unei organizații teroriste și de acte pregătitoare pentru omucidere intenționată. Ancheta indică posibile planuri de atacuri cu explozibili. Cea de-a treia persoană reținută, un elvețian în vârstă de 18 ani din cantonul Thurgau, este de asemenea suspectată pentru motive similare.

Procurorii elvețieni sunt în contact constant cu autoritățile germane pentru a coordona eforturile în clarificarea intențiilor și rolurilor presupușilor infractori. Arestările survin într-un context de creștere a vigilenței împotriva amenințărilor jihadiste, mai ales în urma conflictului dintre Israel și Hamas din 7 octombrie 2023.