Într-o operațiune de amploare, autoritățile poloneze au arestat un bărbat acuzat de tentativă de spionaj pentru Rusia și implicare într-un presupus complot de asasinare a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Procurorii din Polonia au anunțat joi arestarea lui Pawel K., identificat ca fiind pregătit să ajute serviciile secrete militare ale Rusiei prin furnizarea de informații despre securitatea aeroportuară.

Conform Parchetului General al Poloniei, Pawel K. a încercat să stabilească contact cu agenți ruși implicați în conflictul din Ucraina, având ca scop transmiterea de date detaliate despre aeroportul Rzeszow-Jasionka. Situat în apropierea graniței cu Ucraina, aeroportul servește drept punct principal pentru importul de ajutoare militare și umanitare internaționale către Ucraina și este protejat de forțele americane.

Parchetul a precizat că în cazul în care va fi găsit vinovat, Pawel K. ar putea să facă față unei pedepse de până la opt ani de închisoare. Acest caz subliniază colaborarea strânsă între procurorii și serviciile de securitate din Polonia și Ucraina, care au furnizat informații vitale pentru arestarea suspectului.