Reclamă

Frunzele de dafin, cunoscute în majoritatea gospodăriilor din Romania pentru utilizarea lor în diverse mâncăruri, pot avea mai multe beneficii pentru organism dacă sunt arse.

Uleiurile esențiale și diversele ingrediente pe care frunzele de dafin le conțin pot ajuta la ameliorarea durerilor de cap, pot induce o stare de relaxare și pot îmbunătăți atmosfera camerei prin mirosul lor plăcut.

Aceste frunze pot fi arse într-o scrumieră curată, iar pentru a te bucura de efectele lor benefice, este recomandat să părăsești camera pentru aproximativ zece minute, timp în care fumul va fi distribuit în întreaga cameră. Se crede că fumul rezultat din arderea acestor frunze poate avea chiar și efecte spirituale, precum dizolvarea blestemelor.

Pe lângă beneficiile menționate, frunzele de dafin aduc și alte avantaje pentru organism. Acestea pot îmbunătăți digestia prin efectul diuretic și emetic (antivomitiv), pot ameliora crampele abdominale și calma simptomele sindromului de colon iritabil.

Frunzele de dafin au un impact pozitiv și asupra afecțiunilor respiratorii, uleiul esențial din frunze ameliorând simptomele acestora dacă este aplicat pe piept. Este recomandat ca acest ulei să fie lăsat peste noapte, deoarece va continua să acționeze.

In plus, frunzele de dafin sunt benefice pentru sănătatea inimii, deoarece conține acid cafeic și alți antioxidanți care fortifică pereții venelor capilare și contribuie la eliminarea colesterolului “rău” din sânge. De asemenea, dafinul are proprietăți antiinflamatoare, reduce inflamația și iritația și este eficient în ameliorarea durerilor articulare.

Linalolul, un compus prezent în frunzele de dafin, poate reduce considerabil nivelul hormonului stresului din organism, în special dacă este folosit sub forma de aromaterapie, contribuind astfel la reducerea anxietății. Frunzele de dafin pot fi consumate și de femei pentru ameliorarea crampelor specifice menstruației și reglarea ciclului menstrual.

Pe lângă aceste beneficii pentru sănătate, frunzele de dafin pot fi folosite și pentru a ține la distanță insectele, datorită conținutului de acid lauric. De asemenea, acestea pot fi folosite și în îngrijirea părului, o infuzie cu frunze de dafin utilizată la clătirea părului prevenind căderea acestuia și apariția mătreții.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro