Este anunțul momentului! O țară ar putea interzice complet aragazele clasice, în urma unui studiu care a scos la iveală detalii grave. 

Autoritățile din Statele Unite ale Americii iau în calcul interzicerea aragazelor clasice. S-a ajung la această decizie după ce un studiu a scos la iveală detalii șocante despre efectele negative pe care le au aceste aparate electrocasnice, mai ales în rândul copiilor.  

Comisia pentru siguranța consumatorilor din SUA ( echivalentul american al ANPC din România) ia în calcul interzicerea aragazelor pe gaz metan. Se pare că un studiu publicat recent a dezvăluit efectele negative pe care le au aceste aparate electrocasnice asupra oamenilor. 

Aragazele clasice, interzise în SUA

Așadar, potrivit studiului citat, aragazele clasice produc monoxid de carbon, particule în suspensie și alți poluanți care afectează sever sănătatea, mai ales cea a copiilor. În ultimele 12 luni, numărul copiilor din Uniunea Europeană cu simptome de astm provocate de gătitul cu gaz metan este estimat a fi peste 700.000, echivalentul la 12 % din totalul cazurilor de astm la copii din Uniune, se arată în cifrele citate de oamenii de știință. 

Unul dintre comisarii din conducerea CPSC, Richard Trumka Jr., a anunțat că instituția americană va analiza serios toate variantele de reglementare a acestor electrocasnice. În acest context, autoritățile din SUA ar putea obliga cetățenii să folosească plite electrice sau hote de înaltă eficiență. 

Aragazele clasice ar putea fi interzise! Sunt un pericol real pentru sănătatea copiilor
Social media

Ajutor pentru americani

Cu toate acestea, instituția americană a ținut să precizeze pentru un pentru publicația americană, că un astfel de proces va dura foarte mult. În orice caz, Trumka a ținut să precizeze că autoritățile nu vor interzice oamenilor să folosească aragazele deja instalate și doar să introducă reguli pentru produsele noi. 

În acest moment aproape o treime din gospodăriile din SUA, adică 40 de milioane folosesc aragaze clasice. În Congresul american se discută de mai mult timp despre interzicerea acestor aparate electrocasnice, iar o lege adoptată recent prevede și un ajutor de 840 USD pentru persoanele care renunță la aragaz și își cumpără o plită electrică. De asemenea, se mai oferă și 500 USD pentru costurile de debranșare. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.