După China și Coreea de Sud, Italia declară alertă națională din cauza zecilor de infestări cu noul virus chinezesc, în doar câteva zile. De altfel, două decese au fost confirmate în Veneto și Lombardia, iar 15 zone mari au fost izolate complet pentru a împiedica răspândirea virusurilor.

În Italia sunt mii de români, mulți dintre aceștia fiind în carantină la ora actuală. În acest context Raed Arafat face câteva recomandări pentru românii care doresc să vină în România.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut câteva recomandări de urgență:

„În primul rând, cred că din zona afectată sau unde autoritățile au făcut anumite recomandări, toată lumea trebuie să respecte aceste recomandări și să le aplice pe partea de igienă, de rămas acasă, să nu participe la evenimente publice, să nu se expună. Dacă cineva călătorește din această zonă, atunci va trebui să anunțe Ambasada României, ca să știm că acea persoană vine în țară. Și la aeroport trebuie să spună că vin din zona respectivă”, a declarat Raed Arafat.

„Oricum, nu e motiv de panică la acest moment și sunt convins că asta transmit și autoritățile italiene. Rămasul acasă și contactul cât mai puțin cu exteriorul e cea mai bună soluție„, a mai spus Arafat.  ”Vom lua legătura cu colegii din Italia pentru a lua și noi măsurile pe care le iau ei. Deocamdată numărul celor infectați cu coronavirus nu a impus măsuri speciale la nivelul statelor europene, dar vedem ce măsuri iau italienii și luăm și noi”, a concluzionat Arafat.