Când ne trezim, corpurile noastre sunt destul de uscate

Majoritatea oamenilor le place să-și înceapă ziua cu o ceașcă de ceai sau cafea fierbinte.

Un obicei care, de-a lungul anilor, a devenit mai mult un ritual. Dar, potrivit experților, acest obicei ar putea face mai mult rău decât bine organismului tău. Ceaiul ar putea fi cea mai bună băutură de confort. Dar consumul lui pe stomacul gol în fiecare dimineață vă poate deranja burta sau declanșa acizii din stomac și vă poate distruge digestia. Dar cum?

Ceaiul de dimineață

Pexels

Ceaiul de dimineață poate afecta eliminarea bacteriilor din gură către intestin. Ceea ce vă poate perturba metabolismul și poate provoca indigestie și arsuri la stomac. Cofeina, fiind de natură diuretică, poate provoca deshidratare, deci trebuie să bei un pahar cu apă înainte. Asta îți poate fi de mare ajutor.

Valorile PH

Valorile PH ale ceaiului și cafelei sunt de 4, respectiv 5, datorită cărora pot provoca aciditate. Dar consumul unui pahar de apă menținut la temperatura camerei înainte de a bea aceste băuturi va ajuta la controlul producției de acid. Fără aceasta, pe termen lung, ați putea fi expus riscului de a suferi. dezvoltarea de arsuri la inimă sau ulcere.

Este important să bei apă la prima oră dimineața. Deoarece organismul este deshidratat după noapte.

Apa băută dimineața devreme scade șansele de arsuri la stomac, aciditate și dureri de cap prin rehidratarea corpulu. Asta îi ajută și pe cei care suferă de constipație prin curățarea intestinului și ajutând la mișcarea intestinului.

CITIȚI ȘI : Slăbiți în timp ce dormiți cu aceste trei băuturi uimitoare pentru arderea grăsimilor

Apa pune metabolismul corpului în mișcare

Apa face atât de mult pentru bunăstarea noastră generală și asigură că metabolismul nostru funcționează pe toți cilindrii. Atunci când bem cafea, aceasta tinde să ne ridice nivelul de cortizol. Ceea ce ne ajută să ne simțim vigilenți și treji, dar uneori și stresați și anxioși.

Nivelurile de cortizol sunt cele mai ridicate deja dimineața. Așa că ne putem baza pe corpul nostru să ne alimenteze pentru acel mic timp necesar pentru a bea câteva căni de apă înainte de a lovi cafeaua.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.