Reclamă
Reclamă

Aproximativ cincizeci de suporteri italieni au fost aduşi duminică în faţa justiţiei după ce au fost arestaţi înaintea meciului selecţionatei ţării lor împotriva Albaniei (2-1), de la EURO 2024, disputat sâmbătă la Dortmund. Suporterii aveau asupra lor cuţite şi un cocktail Molotov, potrivit unui raport al agenţiei EFE, preluată de Agrepres.

Poliţia germană, sesizată de DIGOS, divizia pentru operaţiuni speciale a poliţiei italiene, infiltrată în Germania, a reţinut grupul de fani chiar când aceştia intenţionau să atace un grup de suporteri albanezi. Conform presei germane şi italiene, huliganii, cu feţele acoperite, urmau să folosească arme şi dispozitive explozive artizanale pentru a-i agresa pe albanezi.

Obiectele confiscate de la suspecţi includeau cuţite, obiecte ascuţite şi dispozitive explozive artizanale, indicând clar intenţia lor de a lovi violent. Incidentul contrazice atmosfera în general prietenoasă dintre fanii celor două echipe, care a predominat pe tot parcursul zilei de sâmbătă, în Grupa B de la EURO 2024.

Reclamă

Ambele grupuri, atât cel italian, cât şi cel albanez, au urmărit meciul fără alte incidente majore. De altfel, Albania a deschis scorul în această confruntare, cu un gol marcat de Nedim Bajrami în secunda 23, cel mai rapid gol din istoria Campionatului European.

Acțiunile poliției au prevenit escaladarea unor acte de violență care ar fi umbrit spectacolul sportiv. Totuși, evenimentul subliniază necesitatea unor măsuri riguroase de securitate în contextul competițiilor internaționale de asemenea anvergură.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro