Reclamă
Reclamă

În jur de 400 de militari ruși au fost prinși în încercuire de trupele ucrainene în zona localității Vovceansk, regiunea Harkov, și sunt pe cale de a fi „anihilați”, anunță canale media pro-ucrainene. Zeci de militari ruși au început deja să se predea trupelor Kievului.

Situația în această regiune a frontului este momentan confuză, iar informațiile despre încercuirea trupelor ruse nu au fost încă oficial confirmate de Ministerul ucrainean al Apărării ori de partea rusă. Localitatea Vovceansk reprezintă un obiectiv principal al ofensivei ruse declanșate luna trecută în regiunea Harkov.

Armata ucraineană a publicat pe rețelele sociale imagini cu bombardarea unui grup de militari ruși – al căror număr nu a fost precizat – cu bombe de aviația cu kit de planare GBU-39 SDB furnizate de SUA.

Reclamă

Cei circa 400 de militari ruși au fost izolați de trupele ucrainene în interiorul unui complex industrial de lângă Vovceansk. Ucrainenii susțin că rușii au fost practic încercuiți, cu toate rutele de aprovizionare tăiate.

Surse media pro-Kiev au anunțat că în jur de 30 de militari ruși refugiați într-o fabrică de lângă Vovceansk s-au predat deja trupelor ucrainene.

Armata rusă a încercat fără succes până acum să-i scoată din încercuire pe cei 400 de militari ruși izolați la Vovceansk.

Rusia a lansat pe 10 mai o ofensivă terestră în regiunea Harkov (nord-estul Ucrainei) și a încercat „să străpungă liniile de apărare” ucrainene. Până acum, rușii nu au reușit să înregistreze vreun succes notabil în această ofensivă. Orașul Vovceansk s-a aflat până acum în epicentrul luptelor dintre trupele ucrainene și cele ruse și continuă, momentan, să se afle sub controlul militarilor Kievului.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro