Reclamă
Reclamă

Aproximativ 1.000 de animale au fost ucise marți dimineață într-un incendiu din piața în aer liber Chatuchak din Bangkok. Focul a afectat 100 de magazine, conform unui raport BBC.

Sute de animale, printre care păsări, câini, pisici și șerpi, au fost ucise de incendiu în cuștile lor din zona dedicată animalelor de companie, care includea și șobolani, pitoni și șopârle. Chatuchak, una dintre cele mai mari piețe din Asia de Sud-Est, a suferit pierderi semnificative.

Autoritățile au declarat că incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit electric și au specificat că nu au fost raportate victime umane sau răniți. Piața Chatuchak este cunoscută pentru cele zeci de mii de magazine care aglomerează străzile înguste și atrage aproape 200.000 de turiști în fiecare sâmbătă și duminică. Zona pentru animale de companie, care a fost deschisă pe tot parcursul săptămânii, reprezenta doar aproximativ 4 din cele 27 de secțiuni ale pieței.

Reclamă

Zona dedicată animalelor de companie este una dintre cele mai controversate părți ale pieței. Aceasta este cunoscută pentru condițiile precare de viață ale animalelor, subiect de critici repetate și inspecții regulate care au arătat rate ridicate de îmbolnăvire și mortalitate.

Conform unei inspecții preliminare, incendiul a afectat majoritatea celor 118 magazine din zona pentru animale de companie, întinsă pe aproximativ 1.400 de metri pătrați. Un proprietar de magazin a declarat pentru publicația Thaiger că a fost trezită de strigătele animalelor din podul magazinului ei: „Deodată, un fum gros a umplut aerul, fiind imposibil să respiri”, a relatat ea.

Unii proprietari de magazine locuiesc în piață, dar nu este clar câți erau acolo când a izbucnit incendiul. Biroul Districtual Chatuchak a raportat că focul a început în jurul orei 04:10, ora locală, și a fost stins după 30 de minute.

Imagini online arată secțiuni extinse cuprinse de flăcări și cuști carbonizate. Filmări de la televiziunea locală arată negustori care adună șerpi morți și îi plasează în cutii în afara magazinelor lor.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro