Reclamă
Reclamă

Aproape o sută de localități din jumătate de țară au fost devastate de furtunile puternice. Case și curți au fost inundate, copacii au fost smulși din rădăcini și mai mulți oameni au rămas în beznă. În Prahova, mii de gospodării au rămas fără curent electric din cauza vijeliilor. Vântul puternic a pus la pământ stâlpii de electricitate și a rupt cablurile.

Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru înlăturarea efectelor meteo în 98 de localități din 22 de județe și municipiul București. În aceste zone s-a intervenit și pentru evacuarea apei din șapte case, 24 de curți și șase beciuri și subsoluri.

„Încă de la intrarea în vigoare a prognozelor emise de meteorologi, pompierii salvatori din județele aflate sub incidența acestora au fost la datorie, în sprijinul autorităților și al cetățenilor, pentru limitarea și înlăturarea efectelor”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), potrivit Agerpres.

Reclamă

Echipajele operative au derulat misiuni pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 20 de imobile, precum și pentru degajarea a 203 copaci și cinci stâlpi de electricitate prăbușiți. În urma acestor evenimente, 54 de autoturisme au fost avariate.

Pentru alimentarea cu energie electrică a două cartiere din municipiul Sebeș, un generator electric (410kWA) din cadrul ISU Alba a furnizat energie electrică până la remedierea situației.

„Din cauza copacilor căzuți pe carosabil, respectiv pe liniile feroviare, traficul a fost temporar blocat pe un drum național (DN 1/IF) și pe două magistrale feroviare (CF 500 și CF 400). Echipe specializate s-au aflat în teren și au depus eforturi pentru remedierea situației și reluarea traficului rutier și feroviar în cel mai scurt timp,” arată sursa citată.

De asemenea, pentru a preveni situațiile care să pună în pericol vieți și bunuri, la nivel național au fost transmise șase mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, prin operaționalizarea Grupelor Operative ale inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Argeș, Dolj, Gorj, Teleorman și Suceava.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro