Reclamă
Reclamă

Aproape 200 de magazine și restaurante de pe litoral au fost verificate de inspectorii sanitar-veterinari în ultima săptămână, fiind aplicate amenzi de peste 400.000 de lei. De asemenea, zeci de kilograme de carne și produse lactate au fost retrase de la comercializare.

Inspectorii care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2024 au verificat 190 de unităţi de alimentaţie publică şi de vânzare cu amănuntul de pe litoral, în prima săptămână de activitate. „Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, constatate cu ocazia controalelor, au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 410.000 de lei şi au fost emise două ordonanţe de suspendare a activităţii, patru ordonanţe de interzicere a activităţii”, au transmis, luni, reprezentanţii ANSVSA.

De asemenea, a fost dispusă măsura de reţinere oficială/sechestru pentru o cantitate de 64 de kg produse de origine animală (carne şi preparate din carne, peşte şi produse lactate), care au fost dirijate către unităţi de neutralizare. Inspectorii sanitari veterinari au oferit şi consiliere operatorilor economici verificaţi, stabilind totodată termene de remediere ale neconformităţilor minore constatate şi termene de recontrol pentru verificarea corectării acestora.

Reclamă

Printre neregulile găsite de echipele de control se numără vânzarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiţiile necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Inspectorii desfăşoară acţiuni de control oficial în toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în echipe mixte, dar şi în parteneriat cu alte instituţii ale statului cu atribuţii de control.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro