Reclamă
Reclamă

Apple a redevenit miercuri cea mai valoroasă companie mondială, depășind Microsoft, după ce producătorul de iPhone-uri a făcut progrese în domeniul tehnologiei inteligenței artificiale (AI), transmite Reuters.

Acțiunile Apple au urcat miercuri la Bursa de la New York cu aproape 2%, la 211,10 dolari, evaluând compania la 3.240 miliarde de dolari. În același timp, capitalizarea de piață a Microsoft se situa la 3.230 miliarde de dolari, fiind în urma Apple pentru prima dată în ultimele cinci luni, scrie Agerpres.

Săptămâna trecută, acțiunile Nvidia au atins un nivel record la New York, depășind Apple și devenind a doua cea mai valoroasă companie mondială.

Reclamă

Capitalizarea bursieră a Nvidia a depășit pragul de 3.000 de miliarde de dolari, datorită cererii masive pentru cipurile sale, care au făcut din firma americană un pionier al boom-ului inteligenței artificiale generative (AI).

În acest an, acțiunile Nvidia au urcat cu 147%, pe fondul cursei globale pentru capacități informatice AI. Din 22 mai, când Nvidia a prezentat estimări privind creșterea majoră a veniturilor, titlurile au urcat cu aproape 30%.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro