Cum telefoanele mobile dețin accelerometru și giroscop, Google intenționează să folosească mai bine acești senzori.

Aplicația va putea să sune la serviciul de urgență

În primă fază însă, ea nu va fi disponibilă decât pentru telefoanele Google Pixel și doar în SUA. Prin aceasta, telefonul va ști când un accident auto s-a produs.

Telefonul Google, în momentul în care va sesiza accidentul, va suna automat numărul de urgență. Acțiunea poate fi oprită dacă nu s-a întâmplat ceva grav. Sau mai există și opțiunea de a anunța persoanele apropiate în caz de probleme.

E posibil ca în faza incipientă aplicația să dea erori, însă după perfecționare, aceasta să fie o funcție de bază în sistemul de operare sau în Maps. Mai cu seamă că telefoanele din ziua de azi au hardware necesar pentru a sesiza un accident. Iar partea bună ar fi că pe telefon se află deja locația în care te afli.

Această funcționalitate apare momentan ca „Pixel 2019 Experience”, putând fi un indiciu că opțiunea se vrea a fi extinsă ca o experiență de utilizare pentru Android.

Pe 15 Octombrie vor fi anunțate telefoanele Google, cea mai mare noutate fiind sistemul Motion Sense ce foloseste un senzor asemănător unui radar, prin care se poate interacționa cu telefonul doar gestual.

Și în România se pare că opțiunea va fi valabilă, ceea ce ar putea însemna că telefoanele ar ajunge oficial și în țara noastră. Totuși, nicio informație oficială nu există în acest sens.