Reclamă
Reclamă

Aplicația AlegLiceu promite să ajute elevii să intre la cele mai potrivite licee conform mediilor de admitere și criteriilor dorite de părinți, precum localitate, specializare și distanță față de casă. Aceasta oferă părinților recomandări pentru completarea fișelor de opțiuni, evitând situațiile în care elevii rămân fără locuri la liceu.

Obiectivul principal al aplicației este să sprijine elevii astfel încât să nu rateze șansa de a intra la un liceu pe baza unei medii percepute ca insuficientă. De exemplu, un elev cu media 8,50 poate considera gresit că nu are șanse la un liceu dacă anul anterior ultima medie de admitere a fost 8,75. Prin stabilirea unui an de referință și folosirea marjelor de eroare, aplicația încearcă să evite astfel de situații nefericite.

„În 2022, au existat cazuri de elevi cu media 9,50 care au rămas fără locuri la liceu”, a declarat Violeta Niță, manager al Centrului de Meditații și Dezvoltare Personală, care a creat aplicația. Aceasta subliniază necesitatea corectei completări a fișelor de opțiuni și a înțelegerii procesului de admitere computerizată.

Reclamă

Mecanismul aplicației implică compararea rezultatelor actuale la Evaluarea Națională cu cele din anii anteriori și stabilirea unui an de referință. „De exemplu, rezultatele din 2022 au fost mai apropiate de cele din 2020 decât de cele din 2021”, a adăugat Violeta Niță. Părinții pot seta criterii de admitere precum localitatea și specializarea, iar aplicația va genera un raport cu recomandări pentru licee.

Aplicația AlegLiceu include și funcționalități suplimentare: consultare video pentru completarea fișelor de opțiuni, afișarea distanței de la casă la liceu, rata de promovabilitate la bacalaureat pentru liceele vizate și oferirea de coduri de opțiuni conform informațiilor de pe siteul Ministerului Educației. Elevii care fac contestații pot obține rapoarte actualizate după afișarea rezultatelor.

Părinții vor analiza raportul emis de aplicație, vor stabili ordinea opțiunilor în fișa de înscriere și vor verifica codurile specifice pentru fiecare specializare din broșură. Aplicatia afișează aceste coduri actualizate de pe site-ul admitere.edu.ro a doua zi după contestații, dar este obligatorie verificarea acestora.

Aplicația AlegLiceu este potrivită pentru părinții care nu au timp să analizeze mediile manually sau care nu înțeleg în totalitate metodologia de admitere și completarea fișelor de opțiuni. „Aplicația automatizează analizele pe care le-am făcut ani de zile pentru Matei, fiul meu, care în 2021 a intrat la prima opțiune”, a spus Violeta Niță, explicând necesitatea unei astfel de resurse.

Aplicația este rezultatul a 11 ani de muncă și este disponibilă la www.alegliceu.ro și în Google Play. Folosiți Aplicația AlegLiceu pentru a vă asigura că elevii intră la cel mai potrivit liceu, oriunde în România.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro