Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, astfel că, majoritatea gospodinelor au intrat deja în febra cumpărăturilor și al conceperii meniurilor pentru masa de sărbătoare. Iată câteva idei de aperitive care să te ajute în a contura platourile festive care vor face deliciul invitaților.
Aperitive pentru masa de Crăciun – Doboș cu șuncă și cașcaval
Din lista celor mai simple aperitive, doboșul cu șuncă și cașcaval este cel mai rapid. Ai nevoie de câteva felii de șuncă de Praga (forma pătrată a acesteia îți va fi de mare ajutor). De asemenea, mai ai nevoie de tot atâtea felii de cașcaval și unt.. poți alege să faci straturile acestor aperitive mai mici sau mai mari, în funcție de preferințe.
Unge cu straturi subțiri fiecare felie de unt și cașcaval. Așează-le una peste alta alternând. Nu doar că vei obține unul dintre cele mai colorate aperitive ci și unul cu un gust excepțional.
Chifteluțe de porc tăvălite prin susan, coapte la cuptor
În perioada Crăciunului, sporim cu toții cantitatea de mâncăruri grele e care le consumăm. Astfel, dacă este cu putință ar fi ideal să diminuăm cât se poate grăsimile. Poți începe prin a renunța la prăjirea unor preparate, alegând să le gătești la cuptor. Chifteluțele de porc sunt o variantă excelentă în acest sens. Mai ales că nu va fi nevoie să adaugi deloc ulei în pregătirea lor. Carnea de porc tocată conține și grăsime, astfel că aceasta se va topi în timpul coacerii la cuptor.
Urmează rețeta clasică ale acestor aperitive delicioase precum chifteluțele de porc și toată lumea va fi încântată de gust și aspect.
Ai nevoie de 500 carne de porc, o ceapă, usturoi după gust, sare, piper, un ou, susan, pătrunjel(opțional).
Amestecă toate Ingredientele și formează biluțe rotunde pe care le tăvălești ulterior prin susanu. Așează-le pe o hârtie de copt și pune totul la cuptor pentru 30 de minute la 200 de grade.