Ies la iveală detalii șocante, după moartea femeii sfâșiată de câini la Lacul Morii. Autoritățile din București fuseseră alertate înainte despre animalele fără stăpân din zonă. Doar că au ignorat apelul, iar victima nepăsării lor a fost o persoană nevinovată.

Tragedia de pe Lacul Morii de pe 21 ianuarie a născut un război în spațiul public. Femeia a murit sfâșiată de colții animalelor fără stăpân, dar nimeni nu își asumă responsabilitatea. Autoritățile pasează vina de la una la alta, iar oficialii nu fac decât să arunce cu acuzații.

Primăria Sectorului 6, de care aparține zona Lacul Morii, spun că ASPA și Primăria Generală sunt vinovate. Simultan, conducerea Autorității pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au declarat că nu pot face nimic fără ajutorul primăriei.

După acest schimb de replici, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 al Bucureștiului, vine cu noi acuzații. El a dezvăluit că femeia ucisă de câinii maidanezi putea fi salvată.

Mai exact, se pare că ASPA a primit o solicitare pentru ridicare animalelor fără stăpân, chiar cu o săptămână înainte de tragedie. Un polițist care patrula în zona Lacul Morii a văzut haita de animale și a alertat autoritățile competente. Apelul lui a rămas fără răspuns, căci nimeni nu a făcut nimic. Abia după moartea femeii, hingherii au prins câinii și i-au ridicat de acolo.

Pe 14 ianuarie, cu o săptămână înainte de moartea Anei Oroș, un polițist local a chemat ASPA pentru o haită de câini la Lacul Morii. Nu a venit nimeni. Putea fi apelul salvator., a spus Ciprian Ciucu.

Femeia ucisă de câini mai fusese atacată tot în aceeași zonă, în 2022

Indiferente au fost autoritățile și în 2022, atunci când un incident asemănător cu câini maidanezi a avut loc lângă Lacul Morii. Culmea, femeia ucisă pe 21 ianuarie a fost victimă și atunci.

Ana Oros era o împătimită a sportului și se antrena pentru maratoane în zonă. În aprilie 2022, a fost mușcată de o haită de câini maidanezi. Din fericire, atunci nu era singură în zonă. Mai multe persoane au intervenit și au alungat animalele fără stăpân.

Ea a ajuns atunci la spital în urma mușcăturilor suferite. Ba mai mult, ea a depus o plângere la autorități. Dar și atunci, ASPA nu a rezolvat problema câinilor vagabonzi.