Toate persoanele care folosesc WhatsApp trebuie să fie foarte atente. O dezvăluire făcută de șefii Telegram îi va pune pe gânduri pe toți utilizatorii aplicației de mesagerie. Paul Durov, autorul aplicației Telegram, susține că hackerii pot avea acces la toate datele din telefoanele celor care folosesc WhatsApp. 

Paul Durov susține că acest lucru a fost posibil din cauza unei probleme de securitate despre care compania a anunțat săptămâna trecută. Pentru a obține datele din telefoane, hackerii trebuiau doar să expedieze un video virusat pe WhatsApp sau să apeleze video utilizatorii. 

Nimeni nu e în siguranță pe WhatsApp

„Probabil vă gândiți ‘Da, dar dacă am actualizat WhatsApp la cea mai recentă versiune, sunt în siguranță, nu?’ Nu chiar.”, spune Durov. 

Menționăm că aplicația de mesagerie s-a mai confruntat cu astfel de probleme în anii 2018, 2019 și 2020. Șeful Telegram spune că în fiecare an auzim despre o problemă legată de WhatsApp care pune în pericol toate datele de pe dispozitivele utilizatorilor. Acest lucru înseamnă că 100% există o nouă defecțiune de securitate pe aplicație. Aceste probleme nu sunt întâmplătoare, mai spune șeful WhatsApp. 

Apel disperat către toți cei care folosesc WhatsApp: Hackerii fură datele oamenilor. Nu mai folosiți aplicația! Sursa: Social media

„Am șters WhatsApp de pe dispozitivele mele”

„Nu contează dacă ești cea mai bogată persoană de pe pământ – dacă ai WhatsApp instalat pe telefon, toate datele tale din fiecare aplicație de pe dispozitiv sunt accesibile, așa cum a aflat Jeff Bezos în 2020. De aceea am șters WhatsApp de pe dispozitivele mele cu ani în urmă. Instalarea acestora creează o ușă pentru a intra în telefon”, a spus acesta. 

Paul Durov spune că nu presează oamenii să treacă la Telegram, fiindcă aplicația este foarte utilizată, așa că nu mai are nevoie de promovare suplimentară. Cu toate acestea, el le spune oamenilor să folosească orice aplicație de mesagerie pe care o vrea, dar să stea departe de WhatsApp. Paul Durov spune că aplicația deținută de compania Meta este un instrument de supraveghere de 13 ani încoace.