Măsura de închidere a școlilor pe o perioadă de 11 zile a stârnit revolte printre părinți, aceștia fiind nemulțumiți de faptul că nu au cu cine lăsa copiii în aceste zile libere. În urma acestor revolte, vicepremierul Raluca Turcan a făcut o postare pe pagina personală de Facebook prin care cere părinților înțelegere și să găsească soliții pentru supravegherea celor mici. Sănătatea copiilor este mai importantă decât cursurile, iar această măsură este luată preventiv.

”Sunt și eu mamă și înțeleg de ce unii părinți nu sunt fericiți cu decizia Guvernului de a închide școlile și toate argumentele lor sunt complet legitime și de înțeles. Dar toate acestea pălesc în fața amenințării unuia dintre cei mai periculoși și agresivi viruși din ultimii ani și trebuie să înțelegem că nimic nu este mai important decât siguranța și sănătatea copiilor noștri. Mai bine să prevenim decât să tratăm, mai ales în condițiile în care din ce în ce mai multe state europene se află în situații critice din cauza coronavirusului. Nu putem ajunge în aceeași situație.

Trebuie să ne protejăm copiii și, de aceea, fac un apel public să înțelegem că aceasta este o situație provizorie și să dăm dovadă de o calitate pe care sigur o avem ca popor: solidaritatea.

Sunt convinsă că putem găsi soluții în această perioadă scurtă în care copiii nu merg la școală, obiectivul fiind unul singur: să fie în siguranță și să nu fie expuși nicio clipă riscului de contaminare cu coronavirusul.”, scrie Raluca Turcan.