Ar putea fi aplicată o nouă taxă în România. Toate persoanele care vor intra în categoria anunțată mai jos ar putea scoate mai mulți bani din buzunar.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a dat o veste foarte proastă românilor. Mai exact, este vorba despre introducerea unei noi taxe suplimentare pentru anumiți români. Așadar, cei care dețin mai multe mașini sau apartamente ar putea scoate mai mulți bani din buzunar.

Acești români vor scoate bani în plus din buzunar

Momentan nu s-a anunțat nimic 100% sigur, ci doar o intenție a Ministerului Finanțelor. Oficialul a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro că nu i se pare normal ca o persoană să plătească același impozit dacă are mai multe priorități.

Ministrul Finanțelor consideră că este de ajuns, de exemplu, ca o familie să dețină doar o mașină. El dă exemplul Japoniei, unde nu poți achiziționa o mașină dacă nu dovedești că ai deja un loc de parcare. De asemenea, el spune că românii au început să își ia câte două mașini, ceea ce poate înțelege, însă de la al treilea autoturism cumpărat ar trebui să plătească o taxă.

Același lucru este valabil și în cazul celor care dețin mai multe apartamente. În momentul în care deții mai mult de două apartamente, susține oficialul, nu mai poți spune că ești egal cu o persoană care locuiește în chirie.

Românii bogați, luați în vizor de guvernanți

Adrian Câciu este de părere că taxa suplimentară ar trebui aplicată începând cu a treia proprietate sau a treia mașină. Banii adunați ar trebui să meargă la bugetul local, nu la cel național. De asemenea, ministrul de Finanțe a mai spus și că Guvernul are în vedere o analiză pentru impozitarea bacşişului în domeniul Horeca, dar şi eliminarea scutirii de impozit pe venit din sectorul IT.

Nu este singura propunere de acest gen. La începutul anului, liderul PSD, Marcel Ciolacu, partid aflat la Guvernare, vorbea despre o așa numită taxă pentru cei bogați. Momentan, nu s-a decis nimic nici în această privință, însă cert este că oficialii au pus ochii pe românii înstăriți.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.