Un fenomen bizar este în plină desfășurare în acest moment într-un colț al lumii

Asistăm la un moment unic în istorie spun unii dintre cercetători. Asta pentru că într-un colț de lume, în aceste momente, pământul trece printr-un fenomen neobișnuit.  Este vorba despre continentul Africii care la propriu este secționat în două. Totul după ce plăcile tectonice și-au schimbat poziția în ultima perioadă. Conspiraționiștii asociază însă momentul cu un nou semn al Apocalipsei.

Se formează al șaselea Ocean?

Numeroasele cutremure desfășurate în ultima perioadă au indicat un lucru cât se poate de clar: plăcile tectonice „s-au trezit” intrând într-un proces de mișcare puternic. O arată și misteriosul fenomen care are loc pe teritoriul continentului african. Specialiștii au apreciat că Africa se împarte la propriu în două din cauza acestor mișcări ale plăcilor te tonice.

De altfel, cercetătorii susțin că locul craterului format în urma fenomenului natural, istoric la care asistăm să fie deschiderea căii spre formarea unui al șaselea ocean pe pământ.

Când a început mișcarea plăcilor tectonice?

Se pare că fenomenul a debutat odată cu apariția Riftului est african. Acesta constă în formarea unei crăpături uriașe întinsă pe o suprafață de 35 de mile. Locul în care craterul a fost format este localizat chiar în zona deșertului Etiopiei. Formarea lui a început în 2005.

Plăcile tectonice din zona somaleză precum și cele nubiene se separă la propriu în mijlocul celui de al doilea mare continent al lumii.  Specialiștii susțin că asistăm la un moment istoric având în vedere că un astfel de fenomen nu a mai fost înregistrat în ultimele sute de milioane de ani. Acesta este comparabil cu momentul fragmentării Americii de Sud și Africii.

Un studiu amplu realizat în acest sens de o echipă de cercetători a fost făcut public recent. Conform datelor acestuia, se pare că plăcile tectonice ajung să se îndepărteze doar câțiva milimetri pe an. Totuși, spațiul format deja este unul destul de mare, având în vedere că debutul mișcării plăcilor  a avut loc în 2005.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.