Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a vorbit despre procesul de recalculare a pensiilor și despre plățile anticipate care vor fi efectuate în luna august. Baciu a subliniat că procesul de evaluare a dosarelor este aproape finalizat și că recalcularea pensiilor va avea loc în baza noii legi a pensiilor, care urmează să fie adoptată în această sesiune parlamentară.

Baciu a explicat că procesul de evaluare este extrem de important și reprezintă primul pas către recalcularea pensiilor conform noii legi. Până în prezent, au fost evaluate peste 4 milioane de dosare, dintr-un total de 4,6 milioane.

Daniel Baciu a asigurat că această etapă se apropie de finalizare și că eforturile sunt concentrate atât la nivelul Casei Naționale de Pensii, cât și la nivelul caselor teritoriale de pensii, într-un interviu acordat Antena 3 CNN.

Plăți anticipate pentru beneficiarii de pensii

Un alt aspect important menționat de Baciu este faptul că, în luna august, toate pensiile vor fi plătite anticipat, până pe data de 11 august. Această măsură vine în sprijinul beneficiarilor și are ca scop asigurarea unor venituri stabile în perioada procesului de recalculare. Baciu a subliniat că această plată anticipată este o prioritate și că se lucrează intens pentru a se asigura ca toți beneficiarii să primească pensiile la timp.

Anunțul zilei pentru milioane de pensionari! Șeful Casei de Pensii a spus clar: În cel mai scurt timp...

Recalcularea pensiilor în baza noii legi

După adoptarea noii legi a pensiilor, care se așteaptă să aibă loc în această sesiune parlamentară, va începe efectiv procesul de recalculare a tuturor dosarelor de pensii aflate în plată.

Baciu a subliniat faptul că această recalculare este necesară pentru a se asigura o corectitudine a sistemului de pensii și pentru a se aduce beneficiarilor sumele cuvenite în conformitate cu noile prevederi legale.

Finalizarea procesului de evaluare și începerea recalculării

Daniel Baciu a subliniat că eforturile sunt maxime pentru a finaliza cât mai curând procesul de evaluare a dosarelor și pentru a începe recalcularea pensiilor. În acest sens, implicarea colegilor din Casa Națională de Pensii și a celor din teritoriu este esențială.

Baciu a subliniat că se depun toate eforturile pentru a se asigura o finalizare cât mai rapidă a procesului de evaluare, astfel încât recalcularea să poată începe imediat după adoptarea noii legi a pensiilor.