Vești bune pentru toți șoferii români! USR a depus un proiect de lege foarte important pentru cei cu mașini pe motorină și benzină.

USR a anunțat astăzi că a depus un proiect de lege care prevede scăderea TVA-ului pentru benzină, motorină și GPL. Cei care sunt șoferi știu foarte bine că în prezent, pentru un full făcut mașinii trebuie să scoți foarte mulți bani din buzunar, comparativ cu anul trecut. De asemenea, din cauza prețului uriaș al combustibilului, se scumpesc și alimentele foarte mult.

Proiectul USR care ar putea scădea prețul la combustibil

Anunțul a fost făcut de deputata Cristina Prună. Conform inițiativei legislative, dacă TVA-ul va scădea de la 19% la 5%, atunci prețurile vor ajunge la fel ca cele de anul trecut. Cristina Prună a reamintit că din ianuarie prețurile la carburant au explodat. La pompă, românii au ajuns să plătească și peste 7 lei litrul de benzină. Conform acesteia, mai mult de jumătate din acest preț este reprezentat de accize și TVA. Acești bani se duc tot la statul român.

Așadar, conform deputatei Cristina Prună, principalul câștigător al creșterii prețurilor la carburant este tot statul român. Acest lucru se vede în nivelul de trai al românilor, care s-a diminuat. Cristina Prună a precizat că Polonia a aplicat deja măsura scăderii TVA-ului la 8 procente. De asemenea, această țară va reduce TVA-ul la 0% pentru mai multe proiecte de bază.

Claudiu Năsui: Ori strânge Guvernul cureaua, ori o strâng românii

La rândul său, fostul ministru Claudiu Năsui a acuzat că principalul beneficiar al creșterii prețurilor este tot statul român.

 „Guvernul nu are decât două opţiuni. Fie strânge el cureaua, fie strâng românii cureaua. În faţa acestor opţiuni, noi alegem să strângă guvernul cureaua. Trebuie să îşi reducă cheltuielile şi să lase mai mulţi bani în buzunarele românilor. Dacă s-ar aplica acest proiect, el va cauza o serie de ieftiniri în lanţ, pentru că foarte multe produse au preţul bazat pe cel al carburanţilor”, a declarat ministrul Claudiu Năsui.

Și deputata USR Denisa Neagu a vorbit despre acest lucru. Conform acesteia, diminuarea taxei pe valoarea adăugată va duce la o scădere imediată a prețurilor. Ea acuză că aceste măsuri au mai fost propuse de USR și în toamna anului trecut, pentru facturile la energie, însă coaliția de guvernare nu le-a adoptat.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.