Din cauza prețurilor uriașe de pe litoral, românii au decis să se ducă în țări precum Bulgaria sau Grecia pentru ași petrece concediul.  

Din acest motiv, există plângeri cum că anumite stațiuni sunt pur și simplu goale, iar restaurantele nu fac față cheltuielilor din cauză că nu au clienți. 

Ce este drept, însă, este faptul că sunt prețuri absolut uriașe nejustificate. Din acest motiv, primarul din Mangalia, de exemplu, vrea să facă șezlongul pe plajă gratuit, indiferent de stațiune. Edilul a anunțat că le va propune oficialilor din Constanța să treacă sectoarele de plajă în Unități Administrativ-Teritoriale, pentru eliminarea taxelor. 

Se cer bani pentru a-ți pune prosopul pe nisip, pe litoral

Având în vedere că închirierea a două șezlonguri, pe litoral, costă în jur de 200 RON, această măsură ar putea să-i scutească pe români de o cheltuială în plus. Să nu mai spunem de faptul că cei care administrează plaje au început să solicite bani si pentru a-ți pune prosopul pe nisip. În unele cazuri costă tot 200 de lei și acest lucru. Reamintim că aceasta nu este singura măsură a primarului din Mangalia, care vine în sprijinul turiștilor. Recent, oficialul a eliminat taxa de parcare pentru mai multe stațiuni. 

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a declarat Radu Cristian.

Anunțul zilei! În aceste stațiuni șezlongurile ar putea fi gratuite | Primar: Nu e normal să plătești pentru folosirea unui șezlong
G4Media

Primarul din Mangalia a eliminat taxele de parcare

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, a decis să elimine taxa de parcare pentru mai multe stațiuni, printre care Saturn, Venus, Jupiter, Neptun și Cap Aurora. Datorită acestui lucru, turiștii nu vor mai fi nevoiți să plătească 3 RON pe oră pentru autoturisme și 5 RON pe oră pentru autoutilitare. 

Primarul Mangaliei a declarat că a luat această decizie pentru a-i încuraja pe turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija plătirii locului de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcări publice din oraș, sau în stațiuni.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.