Guvernul pregătește o serie de măsuri care nu vor fi pe placul multor români, conform unor surse. Anumite pensii ar urma să fie tăiate.

Astăzi are loc o ședință de Guvern în cadrul căreia se va lua în calcul tăierea anumitor pensii, pe care mii de români le primesc. Conform unor surse politice citate de Mediafax, liderii coaliției de guvernare s-au gândit la o serie de modificări în privința Codului Fiscal. Printre aceste măsuri se numără taxarea pensiilor speciale, dar și majorarea accizei de tutun.

Aceste pensii ar putea fi tăiate

Mai exact, liderii din Guvern se gândesc la o creștere, cel mai probabil cu 60 de bani, pentru acciza de tutun și tutun încălzit. Totodată, sursele citate au mai declarat că Guvernul se gândește și la creșterea TVA-ului pentru produsele care conțin zahăr. Ar fi vorba despre o creștere de la 9%, cât este în prezent până la 19%.

În ceea ce privește pensiile speciale, social-democrații au propus taxarea acestora. De asemenea, politicienii s-au mai gândit și la acordarea unor beneficii pentru familiile cu venituri mici și medii.

Anunțul zilei! Guvernul pregătește tăierea acestor pensii. Mii de români vor lua mai puțini bani
Sursa: Social media

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre taxa de solidaritate, despre care a spus că aceasta ar fi oportună. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a precizat că alte țări, cum ar fi Germania, au adoptat această taxă. Totuși, oficialul a precizat că nu se știe dacă se va decide în coaliție introducerea acestei taxe.

Marcel Ciolacu vrea să taxeze bogații României

 „E o normalitate ca în interiorul coaliţiei să avem opinii diferite (…) Îmi menţin părerea, cel puţin la taxa de solidaritate, că ar fi oportună. Nu ştiu dacă vom decide în coaliţie să o introducem (…) Nu am inventat-o eu, Marcel Ciolacu, sau echipele PSD, dimpotrivă, noi am încercat să vedem cum o putem uniformiza legislativ (…) Există şi în Germania”, încheie liderul PSD.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis a spus că nu este de acord cu respectiva taxă de solidaritate. O altă măsură pe care

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.