Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că se va utiliza cea mai modernă tehnologie pentru a identifica pe cei care nu își plătesc taxele. Scopul principal este de a transforma Fiscul într-o unitate sigură și capabilă să descopere orice sumă de bani ilegală.

Această abordare are ca scop eliminarea evaziunii fiscale și crearea unui sistem fiscal mai eficient în România. Marcel Ciolacu a subliniat că se va folosi cea mai modernă tehnologie pentru a identifica pe cei care nu își plătesc taxele.

Această tehnologie va permite Fiscului să descopere orice sumă de bani ilegală și să acționeze în consecință. Prin implementarea acestor soluții tehnologice avansate, se dorește crearea unui sistem fiscal puternic și eficient.

Cu toate că principiile enunțate de Marcel Ciolacu sunt corecte, în viața reală se întâlnesc situații greu de rezolvat. În cadrul discuțiilor cu reprezentanții sistemului bancar, micii comercianți din piețe, mari antreprenori și familii cu microîntreprinderi, s-a ajuns la concluzia că economia României nu este încă pregătită să funcționeze cu mai puțin numerar. În special în mediul rural, unde bancomatele sunt rare și oamenii preferă să folosească cash.

Anunțul zilei de la Marcel Ciolacu: Limitele de cash vor fi menținute. Vom folosi cea mai modernă tehnologie...

Marcel Ciolacu, cu ochii pe evazioniști

Cu toate acestea, este important să se elimine toate portițele prin care se face evaziune fiscală în România. Fără bani, nu se poate dezvolta un sistem de sănătate puternic, un sistem de învățământ performant și autostrăzi la fel de bune ca cele din Occident.

Prin utilizarea celei mai moderne tehnologii, se va putea identifica pe cei care nu-și plătesc taxele și care fraudează bugetul cu sume imense.

Marcel Ciolacu a menționat că s-a întâlnit recent cu conducerea unei companii românești devenită lider mondial în automatizarea software-ului. Scopul acestei întâlniri a fost de a transforma Fiscul într-o unitate digitală eficientă și capabilă să descopere orice sumă de bani nelegitimă.

Prin colaborarea cu companii de top în domeniul tehnologic, se va putea implementa tehnologia necesară pentru a atinge acest obiectiv.