Reclamă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o analiză a situației sanitare din România. Oficialul a vorbit despre vârful sezonului gripal și despre măsurile ce vor fi adoptate, pentru a stopa răspândirea cazurilor de gripă și viroze respiratorii. 

Din cauza infectărilor atât de multe, în ultima perioadă, medicii de familie sunt copleșiți de numărul pacienților bolnavi. Aceștia lucrează cu mult peste norma de patru cazuri pe oră, motiv pentru care ministrul se gândește la o soluție care să vină în sprijinul acestora. 

Alexandru Rafila, vești bune pentru medicii de familie

Medicii de familie au la dispoziție 28 de consultații pe care le pot face zilnic, acesta este contractul pe care aceștia îl au cu Casa de Asigurări de Sănătate. Chiar dacă aceștia mai pot consulta pacienți, ministrul a vorbit strict despre consultațiile care sunt decontate de CNAS. 

„O să discutăm și vom stabili dacă, în această perioadă, se poate face o excepție de la acest contract. Se consideră că o consultație durează minim 15 minute și, în aceste condiții, nu poți să faci mai mult de patru pe oră”, a declarat Alexandru Rafila.

Anunțul venit chiar acum de la vârful Guvernului! Românii care primesc bani în plus de la stat
Sursa: Social media

Oficialul a explicat că sunt și cazuri în care medicii de familie pot realiza servicii de telemedicină, să monitorizeze pacienți sau să le dea sfaturi de la distanță. Ministrul Alexandru Rafila a mai spus că va analiza numărul solicitărilor primite de medicii de familie și vor adopta o măsură pentru decontarea consultațiilor suplimentare. 

Gripa face ravagii în România

„Prin urmare, trebuie să găsim o soluție. Voi verifica dacă într-adevăr solicitările către medicii de familie depășesc numărul consultațiilor stabilite prin contract. Aceste consultații pot fi efectuate, dar nu sunt decontate. De aceea, trebuie să găsim o soluție”, a încheiat ministrul Sănătății. 

Sezonul gripal a început mult mai devreme anul acesta, față de anii precedenți. Gripa a făcut ravagii, iar momentan nu se vede nicio luminiță la capătul tunelului. Medicii continuă să tragă semnale de alarmă și să le transmită recomandări românilor, pentru a nu mai ajunge la spital. 

Conform specialiștilor, pe primul loc este prevenția. Trebuie să respectăm măsurile de protecție, pentru a ne feri de boală. În cazul în care ne îmbolnăvim, este important să ne izolăm, pentru a nu răspândi boala. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro