După făina de greieri introdusă în alimente, un nou anunț șocant tulbură lumea. Produsele de origine animală precum carnea falsă ar urma să fie tot mai prezente pe rafturile magazinelor. Astfel, treptat, oamenii sa se obișnuiască fără carnea de porc sau pui și sa opteze pentru cele „fabricate” în laborator.
Carnea de porc sau pui, înlocuită în magazine de „carnea de laborator”
Tot mai multe alimente false sunt regasite pe rafurile magazinelor. Ouă, brânză, mezeluri și chiar carne falsă, toate sunt disponibile într-o varietate mare. Cei nemulțumiți de această evoluție a sistemului alimentar nu au decât să se obișnuiască în acest sens. Asta pentru că se anunță o adevărată revoluție în domeniu.
Pentru a crea carnea de laborator, oamenii de știință, cot la cot cu unele companii mari au pus la punct date despre biologia sintetică. Cu ajutorul acesteia a fost recreat ADN-ul unui organism, astfel încât să poată fi „reprodus” de măna omului un alt produs finit.
Două dintre cele mai mari companii care au pus pa punct aceste forme de fabricare a alimentelor sunt Beyond Meat și Impossible Foods. Acestea au avut ca plan de bătaie o secvență a ADN-ului de mazăre. După procese îndelungate, cu ajutorul acesteia a fost creat un tip de carne.
Alte companii au mizat pe proteina animală reală atunci când au creat carnea de laborator. Astfel de schimbări în domeniul alimentar ai creat controverse la nivel internațional.
Cei mai mulți dintre consumatori se împotrivesc să cumpere astfel de produse. Mai mult, cer retragerea lor de urgență de pe piață. Totuși, acestea sunt create și prelucrate în limita legii.
Pentru că se opun unei astfel de diete, mulți oameni au făcut trecerea la stilul de viață vegetarian.