Euroins a încercat să revină pe piața polițelor RCA din România. Magistrații au respins contestația companiei la decizia ASF.
Euroins nu revine pe piața de asigurări
Magistrații de la Curtea de Apel au decis joi, 27 aprilie, să respingă solicitarea Euroins de suspendare a deciziei ASF. Astfel că compania, deși dă semne că încearcă să se întoarcă pe piața polițelor RCA din România, nu reușește.
Euroins a lăsat peste 2,5 milioane de români în pagubă, după ce Autoritatea de Supraveghere financiară a descoperit, în urma unor controale, că nu mai dispune de capital. Compania bulgară care deține firma ce activa în România a negat orice acuzație, susținând că este doar un complot împotriva sa.
Decizia ASF de a suspenda dreptul de funcționare al firmei de asigurări și, automat, trecerea sa în faliment, a fost luată la începutul lunii martie.
În urma acestei hotărâri, Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a fost numit administrator interimar al societăţii. De asemenea, tot de aici ar trebui să-și recupereze șoferii despăgubirile, în urma unei cereri depuse.
Ce se întâmplă cu românii care au asigurări la această firmă
Păgubiții și clienții Euroins au transmis până la această dată peste 30.500 de solicitări la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Acestea sunt atât cereri de plată de daune, cât și restituiri de primă.
Românii care încă au asigurare la această firmă trebuie să știe că în lunile ce vor urma, e posibil ca acestea să nu mai fie valabile. Este așteptat ca în săptămânile ce vor urma, Tribunalul București să decidă deschiderea procedurii de faliment în cazul Euroins.
După ce magistrații vor da această hotărâre, polițele RCA vor expira în termen de 90 de zile. De asemenea, tot de atunci, se dă un alt termen limită pentru românii: toți clienții și păgubiții Euroins vor mai avea la dispoziție maxim 90 de zile până la care pot depune cereri de plată pentru despăgubiri la Fondul de Garantare a Asiguraților.