Coaliția de guvernare se află în tensiuni majore din cauza majorării pensiilor în România. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că social-democrații au propriul punct de vedere în privința creșterii pensiilor. El susține că în acest moment, s-a hotărât, ca pensiile să crească cu 15%. 

Cu toate acestea, social-democratul a spus clar că PSD nu va accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15%, la fel la toată lumea. Ciolacu spune că este total incorect să se întâmple acest lucru, ținând cont mai ales de vremurile pe care le trăim. 

Marcel Ciolacu: Nu suntem de acord!

„Cred că nu ne-a fost suficientă pandemia, nu a fost suficientă criza din energie, nu a fost suficient războiul din Ucraina… Mai trebuia să venim și după doi ani de guvernare de dreapta. Sunt principiile pe care nu le vom încălca. Vom încerca prin dialog…”, spune Marcel Ciolacu. 

Cu toate acestea, social-democratul este convins că se vor găsi soluții, astfel încât măririle pensiilor să se facă în funcție de venituri. Totuși, spune social-democratul, asta nu înseamnă că este vorba despre măriri diferențiate ale punctului de pensie.  

Anunțul serii despre majorarea pensiei! Marcel Ciolacu a spus clar: Nu înseamnă că noi vom accepta...

„Dar în afară de tot pachetul social cu care am intrat la guvernare, de voucherele cu care am venit, anul viitor românii trebuie ajutați și mai mult, să depășim cu toții această perioadă”, încheie Marcel Ciolacu.

Tensiuni în coaliție din cauza majorării pensiilor

În urmă cu câteva zile, premierul Nicolae Ciucă l-a contrazis pe Marcel Ciolacu. Mai exact, liderul PSD a explicat că cel mai corect ar fi ca pensiile să crească diferențiat. Pe de altă parte, premierul Ciucă a spus că nu se poate întâmpla acest lucru, fiindcă este neconstituțional.  

Ciolacu spune că, dacă pensiile vor crește așa cum vor liberalii, o persoană care primește o pensie de 1.800 de lei va avea o mărire de 270 de lei, iar o persoană care are pensia de 18.000 de lei va primi în plus 2.700 de lei, adică de zece ori mai mult. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.