Premierul României, Marcel Ciolacu, a făcut un anunț important vineri, declarând că un segment de 147,8 kilometri din Autostrada A7, care va conecta capitala București de regiunea Moldova și nordul țării, va fi deschis traficului în anul 2024. Acest anunț a fost făcut în cadrul conferinței de alegeri a PSD Suceava.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța conexiunilor infrastructurale pentru dezvoltarea regiunilor: „Indiferent cât de mult v-ați fi dezvoltat în interiorul județului, dacă nu există o interconectare cu restul țării, cu Ardealul, dacă nu trecem Carpații, dacă nu avem autostradă până la București, dacă nu avem centură de la București către Constanța, Oltenia, Craiova, nu deschidem țara,” a afirmat el, subliniind îndeosebi lipsa de oportunități de dezvoltare a Moldovei în absența unei astfel de infrastructuri.

Premierul a evidențiat eforturile guvernului de a trece de la vorbe la fapte în ceea ce privește construcția acestei secțiuni vitale a autostrăzii: „Putem vedea cu toții un lucru palpabil. Eu la două trei săptămâni merg cu Sorin pe șantier să vedem stadiul lucrărilor. Eu promit astăzi, la Suceava, că anul acesta se vor da drumul la 147,8 km din autostrada Moldovei,” a declarat Ciolacu, referindu-se la vizitele regulate pe șantier împreună cu un ministru, pentru monitorizarea progresului lucrărilor.

În plus, premierul a informat despre aprobarea în Guvern a construcției centurii Gura Humorului și a continuării autostrăzii A7, Pașcani-Suceava, proiecte ce totalizează o investiție de 9,2 miliarde lei, pași considerați esențiali pentru finalizarea conexiunii autostrăzii către zona menționată.