Germania ar fi luat deja decizia de a face un astfel de export către Ucraina

Este anunțul momentului despre contextul războiului din Ucraina. Totul după ce Germania a decis să trimită tancuri Leopard 2 pe front. De asemenea, nemții vor să permită și altor state să procedeze la fel. Polonia ar fi următoarea țară care ar putea trimite export de tancuri de tipul Leopard 2.

Germania s-a răzgândit legat de exportul de tancuri

Luna trecută, din Germania veneau vești total diferite față de cele de acum. La vremea respectivă, se anunța că acest sta nu va trimite tancuri sau muniție spre Ucraina. Anunțul de astăzi a reușit însă să ia prin surprindere pe toată lumea.

Asta după ce cancelarul german Olaf Scholz a hotărât să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Din informațiile apărute în spațiul public, se pare că Berlinul vrea să expedieze în primă fază o companie de tancuri Leopard 2 A6. Acestea vor fi alocate Ucrainei din artileria Bundeswehr.

De altfel, nemții iau în calcul să restaureze și alte tancuri pentru a fi furnizate Ucrainei. Publicația Spiegel a relatat aceste detalii, preluate ulterior de întreaga presă internațională.

Cu toate că informația a circulat rapid, Ministerul Apărării din Germani precum și purtătorul de cuvântului nu au dat explicații pe marginea subiectului.

Ieri, Polonia a comunicat că a cerut Germaniei printr-o cerere oficială același lucru. Mai exact, statul polonez vrea ca Berlinul să lase calea liberă exportului tancurilor lui de luptă de tipul Leopard. Asta pentru că Germania trebuie să avizeze orice tip de export legat de acest armament.

Prin acest demers, presiunea asupra nemților de a trimite armament greu în Germania a crescut.

Ucraina, dar și alți aliați ai ei cer deja de ceva timp direct și indirect Germaniei să permită exportul de tancuri.Rusia nu dă semne că războiul se va încheia prea curând, astfel că este imperios necesar pentru Ucraina să se înarmeze.  Tancurile de tip Leopard ar urma să fie furnizate în următoarea perioadă în Ucraina.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.