Presiunea atârnă tot mai mult pe sectorul distribuției gazelor naturale

Trecem prin cea mai instabilă perioadă în sectorul energiei și distribuției de gaze naturale. Românii nu stau doar cu frica facturilor uriașe ci se tem și de faptul că ar putea rămâne în frig. Anunțul recent al Comisiei Europene adâncește și mai mult acest context.

Citește și

Anunț îngrijorător de la ministrul Energiei: Suntem în plin război al gazului!

Furnizarea de gaz ar putea fi oprită?

Comisia Europeană a avertizat asupra unei consecințe care ar putea urma după plafonarea prețurilor la gaze naturale. Membrii comisiei sunt de părere că prin acest mod, securitatea energetică ar putea fi pusă în pericol.

Anunțul vine după ce numeroase state membre au înaintat cereri de plafonare a prețului gazelor. Respectiv, 15 din cele 27 de țări membre ale UE au cerut plafonarea de preț în acest sector. Motivele invocate ar fi imposibilitatea gestionării unor cheltuieli atât de mari.

Comisia Europeană ia în considerare mai multe opțiuni de a regla această situație critică.

Documentul întocmit scoate la iveală că o plafonare a prețului de vânzare pentru tranzacțiile de schimb ar afecta fluxurile de gaze dintre state. Acest fenomen vizează atât gazul lichefiat cât și cel distribuit prin intermediul gazoductelor.

Motivul principal ar fi că semnalele de preț nu ar mai încuraja stocurile de gaz distribuite spre anumite regiuni cu necesitate mare în această direcție.

Comisia Europeană nu a specificat însă dacă ar avea resursele financiare necesare pentru a acoperi costurile pentru țările aflate în această imposibilitate. Membrii acesteia sunt convinși însă că o plafonare de preț generală ar duce la întreruperi în furnizarea gazelor naturale.

Românii caută soluții pentru a se încălzi la iarnă

Mulți dintre cetățenii României caută individual soluții pentru a scăpa de grija facturilor la gaze. La casă, cei mai mulți dintre aceștia au optat pentru încălzirea cu lemne de foc. Fie prin instalarea unei termocentrale pe lemne fie întorcându-se la vechile sobe. În mod cert, toate datele arată că ne așteaptă o iarnă diferită de tot ceea ce am trăit până acum.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.