Anunț îngrijorător despre tulpina Omicron! Noua tulpină a infecției cu SARS-CoV-2 are capacitatea de a se răspândi foarte repede. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, infecția are peste 40 de mutații și poate bloca întreaga lume. 

1.Noua tulpină a bolii Covid-19 a ajuns în Europa

În urmă  cu câteva zile, tulpina Omicron a fost depistată în Africa de Sud și țările vecine, Japonia și Israel. Însă virusul s-a răspândit foarte repede și a ajuns deja în Europa. Omicron a fost depistat în țări precum Austria, Italia, Franța, Cehia, Germania, Olanda, Belgia și Marea Britanie. De asemenea, noua tulpină a fost identificată în Canada și Australia.

Cea mai recentă hartă cu statele în care a fost deja identificată noua infecție a virusului SARS-C0V-2, arată faptul că noua varianta a infecției se răspândește mult mai rapid decât celelalte. Tulpina produce multă îngrijorare la nivel mondial, au declarat specialiștii.

2.Tulpina Omicron prezintă peste 40 de mutații

pixabay

Anunț îngrijorător despre tulpina Omicron! Un studiu făcut asupra tulpinii Delta și Omicron arată faptul că situația s-a înrăutățit. Tulpina Delta are 18 mutații, în timp ce  la varianta nouă, Omicron, sunt întâlnite 43 de mutații. Din acest motiv, cercetătorii consideră că această nouă formă a virusului este una mult mai gravă.

Vestea bună este că Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că testele PCR rămân eficiente în detectarea variantei Omicron. De asemenea, producătorii de vaccinuri lucrează deja la un ser eficient pentru această tulpină.

3.Țările impun din nou restricții

Pentru a evita riscul răspândirii noii tulpini pe teritoriul său, Japonia interzice de marți intrarea în țară a tuturor străinilor. De asemenea, Israelul a anunțat sâmbătă că interzice accesul tuturor străinilor în țară. Statul reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante Omicron.

Australia a renunțat la planul de redeschidere a frontierelor pentru studenții și lucrătorii calificați străini, după ce a depistat cinci cazuri de infectare cu Omicron la pasageri veniți din Africa.