Vești proaste pentru români! Anunțul a fost făcut recent acum e un oficial din Guvernul Ciucă. 

Ministrul Proiectelor și Investițiilor Europene, Marcel Boloș, a făcut un anunț important pentru români. Pentru mulți, vestea dată de oficial este una extrem de proastă. Iată când vor fi alimentate cardurile cu ultima tranșă de 250 de lei a voucherelor sociale.

Marcel Boloș a anunțat că românii vor primi vouchere pentru alimente în Ajunul Crăciunului. În ceea ce privește tichetele pentru facturi, acestea vor intra pe card de abia în luna februarie a anului viitor. 

Reamintim că românii vulnerabili vor primi de la stat suma de 1.400 de lei, în două tranșe, pentru a-și plăti facturile la energie. Prima tranșă de 700 de lei va intra pe card pe data de 31 decembrie 2023. Următoarea tranșă de 700 de lei va fi acordată în luna septembrie a anului viitor. De asemenea, continuă și sprijinul Guvernului, în ceea ce privește voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni. 

Când vor primi românii ultima tranșă de 250 de lei

Vestea proastă pentru români este că voucherele sociale vor fi alimentate în perioada de 19-23 decembrie. Este posibil ca mulți români să le primească fix cu o zi înainte de Crăciun, adică în Ajun. De voucherele sociale beneficiază românii cu venituri mici, pensionarii cu pensii mici, dar și alte categorii de persoane. 

O altă veste bună este că pachetul de sprijin al Guvernului ce conține tichetele sociale va continua și anul viitor. Mai exact, românii din categoriile vulnerabile vor primi 250 de lei din partea statului. Banii vor putea fi folosiți numai pentru cumpărarea alimentelor și meselor calde. 

Anunțul dimineții! Românii care vor primi 250 de lei în Ajunul Crăciunului. Banii intră direct pe card

Banii se vor acorda o dată la două luni pensionarilor și persoanelor care au venituri foarte mici. În anul 2023, se vor acorda șase tranșe. Este posibil și ca numărul beneficiarilor care vor primi aceste vouchere sociale să crească, după cum urmează: 

Cine va beneficia de vouchere sociale în 2023

  1. pensionarii sistemului public de pensii, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei, pentru tranșele din anul 2023; 
  2. persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1.700 lei, pentru tranșele din anul 2023; 
  3. familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 de lei, pentru tranșele din anul 2023; 
  4. familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 de lei, pentru tranșele din anul 2023; 
  5. familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; 
  6. persoanele fără adăpost. 
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.