Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a declarat că rectificarea bugetară va fi aprobată chiar vineri de guvern. Acesta a dat asigurări că pensiile și salariile vor fi plătite la timp, asta în condițiile în care fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a declarat de curând că nu mai sunt bani pentru pensii în luna decembrie.
Adrian Câciu: Pensiile se primesc la timp
”Pensiile și salariile se primesc la timp. Toate plățile sociale se vor face la timp. Am publicat proiectul de rectificare, vom mai discuta pe el astfel încât vineri să nu existe probleme și să aprobăm rectificarea”, a declarat oficialul din guvern.
El a dat și o veste proastă pentru români. Fiind întrebat despre introducerea unor noi taxe, ministrul a răspuns „Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe”. Reamintim că fostul premier Florin Cîțu a declarat în urmă cu ceva timp că nu vor fi introduse noi taxe, însă se pare că totul se schimbă odată cu venirea noului guvern, format din PNL-PSD-UDMR.
Vești proaste pentru români: Nu am spus că nu vom introduce noi taxe
„Eu nu am spus că nu vom introduce noi taxe, nu avem nevoie de noi taxe, dar sunt facilități deficitar distribuite. La impozitul pe clădiri e o analiză pe legea bugetului, autoritățile locale nu taxează foarte atent proprietățile, nu încasează impozite și taxe si vin si cer bani de la bugetul de stat, bani care pot fi dați la sănătate, educație, agricultură”, a mai declarat acesta.
Marcel Ciolacu vrea taxe noi pentru bogați
Și Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților a vorbit despre introducerea unor noi taxe pentru anumite categorii de români. El spune că cei care au foarte mulți banii, mai exact bogații României, să plătească taxe mai mari decât cei care nu au atât de mulți bani.
Liderul social-democrat este de părere că cine deține vile impresionante cu piscină, își permite iaht și își schimbă anual limuzinele de lux nu va suferi prea tare dacă impozitul va crește cu câteva procente. De asemenea, politicianul a mai explicat că s-ar putea genera, doar prin acest sistem simplu de deduceri, creşterea veniturilor a 85% dintre salariaţi cu un impact bugetar „marginal” ce nu depăşeşte 0,2% din PIB.