Anunţul care schimbă totul pentru români! Ce se întâmplă cu Pilonul II

Reclama

Reclama

Se fac modificări la sistemul de pensii, iar veştile devin îmbucurătoare pentru milioane de români. Şeful cancelariei lui Ludovic Orban, Ionel Dancă a anunţat că s-a desfiinţat cerinţa de majorare suplimentară a bugetului pentru administratorii fondurilor de pensii private, datorit modificărilor Ordonanţei de Urgenţă 114. Declaraţiile au fost făcute aseară, la finalul şedinţei de Guvern.

 „Un alt capitol important de prevederi din Ordonanţa 114, cele privitoare la Pilonul II de pensii, se modifică prin proiectul de lege dezbătut astăzi în şedinţă de Guvern, după cum urmează. Sunt patru condiţii esenţiale care au afectat grav funcţionarea fondurilor de administrare a Pilonului II de pensii şi prin proiectul de lege dezbătut în această seară aceste prevederi se modifică radical, respectiv cerinţa de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abrogă şi se revine la condiţia din Legea 411/2004 care cerea o constituire a unui capital de 4 milioane de euro la deschiderea unui Pilon de administrare a pensiilor private”, a declarat şeful cancelariei.

Reclama

Pe data de  30 septembrie 2019 în sistemul pensiilor private erau înregistraţi 7,38 milioane de participanţi.

„Comisionul de administrare de până la 1% din valoarea contribuţiilor virate la Pilonul II de pensii, vorbim de comisionul de administrare legat de contribuţiile care se virează şi care era de până la 1%, se diminuează la 0,5%, iar din aceşti 0,5%, 0,1 puncte procentuale reprezintă comisionul pe care-l încasează Casa Naţională de Pensii, spre deosebire de 0,5 puncte procentuale cum era prevăzut în OUG 114. Şi, de asemenea, taxarea activităţii de administrare a fondurilor de pensii private de către ASF se limitează la 10% din costurile de administrare ale acestor fonduri”, a mai declarat Ionel Dancă, potrivit  agerpres.

loading...
ReclamaReclama

Comentează știrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Loading…

0

Comentarii

0 Comentarii