Românii au primit o nouă veste extrem de bună. Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a emis un nou ordin care vine ca o bucurie pentru anumite categorii de angajaţi. Este vorba despre proiectul de eliminare a taxelor de recunoaştere/echivalare a studiilor pentru cetăţenii europeni.

În comunicatul Ministerului Educaţiei se arată faptul că accesul pe piaţa muncii se va face gratis.

Reclamă

Astfel, taxa pentru recunoaşterea/echivalarea studiilor preuniversitare şi universitare se va păstra numai pentru cetăţenii din afara Spaţiului Economic European/Confederaţiei Elveţiene.

„An de an, în calitate de profesor, am dat recomandări elevilor mei pentru a studia la universităţi din străinătate. Mulţi dintre ei au ales să revină în ţară. Ca ministru al Educaţiei şi Cercetării am decis să respect efortul depus şi să îi încurajez pe românii care au studiat în spaţiul european să se angajeze şi să îşi continue studiile în România, prin simplificarea modului de recunoaştere a diplomelor de studii. Ceea ce au învăţat merită recunoscut şi apreciat. Ne bazăm şi pe ei să contribuie la construirea unei Românii normale, a unei Românii Educate”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.