Anunț important pentru șoferi.

Anunț important pentru toți șoferi. Compensarea de 50 de bani la pompă, care expiră la sfârșitul acestei luni, ar putea fi prelungită până în primăvară. Urmează ca subiectul să fie dezbătut în cadrul unei ședințe a coaliției de guvernare, iar dacă se va ajunge la un consens, măsura va fi prelungită de cei din Guvern.

La finalul acestei luni va expira reducerea de 50 de bani, oferită la pompă, pentru un litru de benzină sau motorină. Conform unor informații, autoritățile vor să prelungească această măsură de reducere a prețului carburanților, până în primăvară.

Compensarea de 50 de bani la pompă ar putea fi prelungită până în primăvară

Subiectul compensării de 50 de bani la pompă, urmează să fie discutat inițial în cadrul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare. După aceea, dacă se va ajunge la un consens, această măsură va fi prelungită de către Guvern.

Sursa: Social Media

„Din punctul meu de vedere, se poate merge până în primăvară, dacă există și resurse bugetare. Eu cred că se pot găsi resurse bugetare, pentru că nu e o sumă atât de mare.

Nu am discutat încă în coaliție. Urmează, poate mâine sau săptămâna viitoare, să luăm în discuție aceste aspecte, pentru că mai sunt două săptămâni până când expiră termenul, dar eu cred că o prelungire până în primăvară se poate susține”, a spus vicepremierul Kelemen Hunor, potrivit digi24.ro.

Totodată, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că în prezent nu s-a luat o decizie în legătură cu ceea ce se va întâmpla de la 1 octombrie, dar el crede că prețul pentru un litru de motorină nu va depăşi 9 lei în perioada următoare.

„Am aşteptat în piaţă şi e posibil să vină o cotaţie în jos a motorinei. Referitor la ce se va întâmpla de la 1 octombrie, cred că trebuie să mai aşteptăm un pic. Vom discuta în coaliţie şi Guvernului, iar apoi vom lua o decizie şi o vom anunţa”, a declarat Virgil Popescu.

Prețul la carburanți a fost compensat cu 50 de bani pe litru încă din luna iulie a acestui an, în urma unei decizii a Guvernului. Această compensare se aplică direct la pompă și apare pe bonul fiscal.

În luna iunie, atunci când a fost anunțată această măsură, Guvernul preciza că la finalul perioadei va analiza dacă va mai fi sau nu nevoie de o prelungire. Măsura urmează să expire la finalul lunii septembrie.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.