Reclamă
Reclamă

Astăzi, la o şedinţă internă, Dana Tănase, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii a menţionat că în perioada imediat următoare vor exista creşteri semnificative la carnea de porc, mai exact, produsele se scumpesc cu 15-20% faţă de preţul actual.

„Ne confruntăm cu o criză a cărnii de porc. Pesta porcină a devastat China şi Asia, astfel că UE exportă masiv în această regiune. Acest lucru a făcut ca, de la începutul anului, preţul cărnii de porc în Europa să crească cu 30%”, a conchis Tănase.

Dana Tănase susţine că deprecierea leului este un alt factor care duce la criza produselor din carne de porc.

„E foarte greu să spui că aduci carne dintr-un stat membru, pentru că, practic, nu mai are nimeni. Membrii asociaţiei noastre au făcut comenzi cu şase luni în urmă pentru a avea carne acum. În ceea ce priveşte preţul, în magazinele din România deja se simte o scumpire de 15-20%”, a completat Dana Tănase.

În perioada 1 ianuarie – 31 august 2019 au fost importate 179.079 tone de carne de porc, pentru care s-au cheltuit 362,39 milioane de euro, în timp ce anul trecut s-au adus de pe piaţa UE şi din alte ţări  169.795 tone, în valoare de 312,46 milioane de euro.

Reclamă

 

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro