Liberalii vor să îi ajute pe românii aflați în situații dificile din punct de vedere financiar. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a anunțat că în ședința BPN a liberalilor s-a discutat despre mai multe măsuri de ajutor pentru categoriile vulnerabile. În acest context, liberalii au vorbit despre ajutoarele privind plata facturilor la gaze și energia electrică. De asemenea, a fost făcut anunțul oficial privind voucherele pentru alimente. 

Mai exact, există deja o ordonanță de urgență care va prelungi programul celor 250 de lei, oferiți la două luni, pentru alimente și mese calde. Așadar, și în anul 2023 românii cu venituri mici se vor bucura de acest ajutor financiar. Ionuț Stroe a precizat că anul acesta, Guvernul României va face tot posibilul ca ultima tranșă a voucherelor să fie acordată înainte de sărbători. 

700 de lei pentru anumiți români

În același timp, liberalul a mai anunțat că românii care au venituri mici, adică anumiți pensionari, dar și persoanele cu salarii mici, vor primi suma de 700 de lei pentru sezonul rece. Pentru anul în curs, românii vor primi cei 700 de lei la finalul lunii ianuarie, iar pentru anul 2023, cei 700 de lei vor fi acordați în luna septembrie. 

„Pentru cei 700 de lei propunerea este ca vârsta să scadă la 60 de ani, iar veniturile să cuprindă toți cei care au până în 2.000 de lei. Această măsură vizează aproximativ 4 milioane de beneficiari, iar cea cu 50 de euro pe undeva la 2,4 milioane”, încheie purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Anunț oficial! Se întâmplă în luna ianuarie 2023: 700 de lei gratis de la stat pentru acești români

Ce cuprinde pachetul de criză al Guvernului

Guvernul României a pregătit un pachet de criză pentru români, care cuprinde mai multe ajutoare financiare. Printre acestea se regăsesc majorarea pensiilor, voucherele pentru alimente, dar și sprijin financiar separat reprezentând diferența de până la 4.000 de lei. 

Atenție! Doar în luna ianuarie românii vor primi aceste ajutoare. În luna februarie, însă, ajutorul financiar este doar majorarea pensiei. Momentan nu se știe cu exactitate care este procentul cu care vor crește aceste venituri, însă cele mai vehiculate procente sunt ori 10%, ori 15%. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.