Este important de știut! O schimbare importantă va avea loc la bancomatele din țară. Se pare că din ce în ce mai multe bănci vor pune la dispoziție retragerea contactless. 

Din ce în ce mai multe bănci vor adopta forma de retragere contactless a banilor. În acest context, românii vor putea să facă tranzacții foarte rapid, folosindu-și telefonul sau cardul bancar. Se pare că cele mai mari bănci de la noi din țară vor să se digitalizeze, motiv pentru care vor adopta această nouă formă de retragere a banilor din bancomate. 

Operațiune nouă la bancomatele din țară

Mai clar, românii care vor merge de acum să își scoată bani de pe card, se pot folosi fie de telefon, fie de smartwatch, asta dacă nu au cardurile la ei. De asemenea, băncile mai au și mai multe servicii de plată care pot fi făcute prin telefon sau alte dispozitive. 

Această nouă formă de retragere a banilor este deja disponibilă la anumite bancomate de la noi din țară. Până în acest moment, de exemplu, BCR are deja 112 bancomate în toată țara de unde poți scoate bani folosind operațiunea de mai sus. Până la finalul anului, aceștia își doresc să ajungă la suma de 500 de bancomate. 

CEC Bank are mult mai multe bancomate care au respectiva opțiune. Această bancă deține 550 de bancomate și multifuncționale. Mai mult, pot fi folosite și portofelele digitale de la Apple și Google Play. Reprezentanții băncii respective vor să extindă bancomatele respective și să ajungă la 900 de bancomate contactless, conform Capital.ro. 

Anunț important pentru toți românii! Se schimbă bancomatele din țară. Ce trebuie să știți neapărat Pixabay

La Banca Transilvania, operațiunea de retragere contactless poate fi efectuată la 560 de bancomate. Banca dispune de 1800 de bancomate. 

Momentan, la ING mai durează această operațiune. Retragerile NFC vor fi lansate în iarnă. Retragerile cotactless, însă cu ajutorul codului generat de aplicația de internet banking au fost lansate în anul 2020. La UniCredit Bank, se pot retrage bani contactless încă de la finalul anului 2020. Trebuie doar codul QR generat în aplicația de internet banking. 

Pe de altă parte, BRD și OTP Bank dispun de această funcție din 2021 și doresc să se extingă în următoarea perioadă.