Ministerul Educației a făcut un anunț important pentru elevi! Iată ce a transmis, recent, instituția. 

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a lansat licitația pentru achiziția manualelor școlare, elaborate în conformitate cu programele școlare în vigoare. 

Este vorba despre 120 de loturi de cărți pentru disciplinele studiate de elevii claselor I-a, a II-a și a VI-a. Manualele sunt elaborate în limba română, dar și în limba de predare a minorităților naționale.  

Ministerul Educației, prin CNPEE, este instituția care se va ocupa de achiziția manualelor școlare noi în învățământul preuniversitar, pentru anul școlar 2023- 2024. Conform instituției, în viitorul apropiat, va fi lansată o altă licitație și pentru clasele  a III-a, a IV-a și a V-a, a VII-a și a VIII-a pentru titlurile neofertate în licitațiile anterioare anului școlar 2017 – 2018, derulate de CNPEE. 

Pentru celelalte clase, manualele școlare se vor retipări, potrivit contractelor în derulare încheiate de către CNPEE. 

Beneficii pentru elevii din România 

Elevii au fost, poate, cele mai afectate persoane de pandemia de coronavirus, Aceștia au fost obligați să studieze mai mult de un an în sistem online, departe de colegi și profesori. Bineînțeles, materia a fost greu de învățat prin ecranul laptopului, elevii având cel mai mult de suferit din această cauză.  

Anunț important pentru toți elevii din România! Ministerul Educației a făcut anunțul
Social media

Normalul dinaintea pandemiei nu va mai fi niciodată, fiindcă s-au schimbat multe lucruri în sistemul învățământului românesc. Nu mai există medie generală, anul școlar începe mai devreme decât în mod normal, iar elevii au câteva vacanțe în plus. Acestea sunt doar câteva dintre schimbările care au avut loc în sistemul de educație de la noi din țară. 

O altă veste bună pentru elevi este că valoarea voucherelor a crescut, dar și că transportul către școală și casă va fi decontat. De asemenea, copiii din medii defavorizate vor primi, în plus, de la stat, suma de 500 de lei sub formă de vouchere. Din acești bani, copiii își pot cumpăra haine, rechizite și materii pentru studiu. Numărul beneficiarilor a crescut anul acesta, față de anul 2021. Dacă în 2021 au primit doar 245.000 de beneficiari acești bani, anul trecut au primit 405.0000.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.