De obicei, de Crăciun și de Revelion românii erau învățați să se strângă în grupuri cât mai mari, alături de cele mai dragi persoane, și să petreacă de seară până în zor. Ei bine, pandemia de coronavirus a stricat aceste lucruri și se pare că urmează să mai strice sărbătorile și în acest an. Autoritățile au început deja să vorbească despre restricțiile pe care urmează să le ia de Crăciun și de Revelion.

Multe persoane se întreabă ce se va întâmpla anul acesta de sărbători, fiindcă ne mai despart doar 30 de zile de cea mai frumoasă perioadă din an, însă este umbrită de problema sanitară care pare că nu mai are un sfârșit.

Ministrul Sănătății, despre restricțiile din luna decembrie

Ministrul Sănătății, Cseke Atilla, a vorbit despre acest lucru și a spus că ce se va întâmpla de Crăciun și Revelion depinde în totalitate de români. El a menționat că fiecare cetățean de la noi din țară este responsabil de situația sanitară în care ne aflăm.

 „Cum vom avea sărbători… depinde, în primul rând, de noi, de noi toţi, de fiecare individ. Aici nu există atitudinea în care unii spun eu sunt doar unul singur. Responsabilitatea fiecărui individ poate să îmbunătăţească această perspectivă sau să agraveze printr-o atitudine care duce la creşterea infectării”, a declarat Cseke Atilla la Antena 3.

Oficialul din Guvern susține că depinde de comportamentul românilor dacă în luna decembrie vor fi sau nu restricții dure, precizând că este important numărul persoanelor care decid să se vaccineze. Totuși, Cseke Atilla a explicat că momentan nu s-a luat nicio decizie finală cu privire la acest subiect.

Cseke Atilla: Infecția circulă între persoane, nu în societate

 „Infecţia asta nu circulă în societate, circulă în persoane, e între persoane. Deci, fiecare dintre noi trebuie să aibă grijă. Sigur mai sunt două luni, dar nu vor fi zile uşoare, nici săptămâna aceasta, nici săptămânile următoare. Categoric, toţi ne dorim să avem sărbători liniştite şi în familie. Nu avem o prognoză până în decembrie. Oricum, prognozele trebuie privite cu un anumit echilibru”, a spus Cseke Attila.