În urmă cu o săptămână, Guvernul României a anunțat că va compensa prețul benzinei și al motorinei cu 50 de bani. Până în prezent, însă, nu se văd diferențele la pompă.

Ieri, premierul Nicolae Ciucă a declarat că decizia de compensare al prețului carburanților a fost luată cu precauție, astfel încât stabilitatea țării să nu aibă de suferit.

Conform oficialului, înainte ca decizia să fie luată, specialiștii au făcut o analiză complexă. Prețul cu care se efectuează compensarea, de 50 de bani, a fost influențat de resursele economice de care dispune Guvernul în aceste momente.

Klaus Iohannis: 50 de bani sunt 50 de bani, pe care nu îi dai

Mai mult decât atât, Nicole Ciucă a mai spus că un rol extrem de important în ceea ce privește acest aspect este reprezentat de comunicare, deoarece oamenii își pot face așteptări care nu vor putea fi îndeplinite de către conducătorii țării.

Jumătate din reducere urmează să fie decontată de către stat și va avea lor pe o perioadă de trei luni, iar impactul bugetar se ridică la 2 miliarde de lei.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că a discutat cu Nicolae Ciucă în legătură cu acest subiect și a fost asigurat că bugetul de stat poate suporta această compensare.

Anunț important pentru șoferi! Ce spune premierul Nicolae Ciucă despre scăderea prețului motorinei și al benzinei
Colaj Substantial

 „Am discutat ieri cu premierul. Atât cât se poate este corect să se facă. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai! Pentru cei din transporturi se simte la sfârșitul lunii. Premierul mi-a dat asigurări că această sumă poate fi suportată de buget”, a transmis Klaus Iohannis.

PSD spune că a avut idei mai bune

Pe de altă parte, social-democrații susțin că ideile lor ar fi fost mai bune. Printre ideile social-democraților se află propunerea unui preț maxim sau a limitării adaosului comercial.

În multe țări europene, mai spun social-democrații, soluția compensării a durat doar câteva săptămâni, iar apoi prețurile au revenit și au ajuns la prețuri mult mai mari.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.