Anunț important pentru milioanele de șoferi din Capitală! Se întâmplă de la 15 august! 

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că, începând de pe data de 15 august, conducătorii auto din Capitală vor trebui să respecte noul regulament de parcare. Conform acestuia, scopul acestei măsuri este de a elibera zonele aglomerate din București. 

Așadar, începând de pe data de 15 august, șoferii din București vor trebui să fie la curent cu noile reguli de parcare. Mai clar, toți conducătorii auto care vor parca pe așa-numitele „locuri albastre” din zona centrală a Capitalei vor fi amendați. Pentru a parca pe aceste locuri va trebui să plătească, în caz contrat le vor fi blocate roțile și vor plăti și mai mult. 

Aveți grijă unde parcați!

Primarul Nicușor Dan explică faptul că noul regulament de parcare al capitalei nu a fost aplicat pentru a strânge bani. Noua măsură a fost luată pentru a elibera zonele aglomerate și pentru a stimula cetățenii să folosească transportul în comun. 

Conform acestuia, în orașele occidentale, banii colectați din taxele de parcare reprezintă 7-8% din bugetul local. Această situație, însă, nu este valabilă și pentru București. Oficialul a explicat că estimările pentru primul an sunt de circa 10 milioane de lei colectați din aceste taxe. 

„Nu ăsta este scopul (de a strânge bani din parcări – n.r.). Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate din Bucureşti, de a stimula oamenii să folosească transportul public, de a avea, implicit, un mediu mai curat”, a declarat luni Nicuşor Dan în cadrul unei emisiuni de pe B1 TV.

Anunț important pentru milioane de români! Se întâmplă de la 15 august: Amenzile vor fi uriașe
Colaj Substantial

Cum se va parca în Capitală de acum înainte

Nicușor Dan consideră că nu este normal ca în anumite zone să existe parcări cu plată goale și trotuare pline cu mașini. Poliția Capitalei și Poliția Locală vor lua măsuri în acest sens. Edilul a mai spus că parcările „la bordură” vor fi în continuare gratuite, însă numai acolo unde indicatorul arată că se permite acest lucru. 

De asemenea, Primăria din București intenționează să extindă zona cu „parcări albastre” şi pe o serie de străzi adiacente zonei centrale din Capitală. În ceea ce priveşte transportul public, Nicuşor Dan a precizat că Primăria Capitalei va achiziţiona 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice şi 100 de troleibuze pentru modernizarea parcului auto. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.