În cadrul unei conferințe de presă din cursul acestei zile, 17.02.2020 Antal Arpad a anunţat faptul că va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Sfântu Gheorghe.

„În urmă cu fix 4 ani, eu şi familia mea am fost treziţi de jandarmi în loc de ceasul de alarmă. Noi, cei care suntem astăzi aici şi majoritatea celor care sunt pe străzile din Sfântu Gheorghe, suntem interesaţi ca acest oraş să fie unul dinamic, să fie un oraş care se dezvoltă. Dar trebuie să ştiţi că nu toţi gândesc aşa. Nu toată lumea vrea ca acest oraş să fie un oraş model în România. Iar cei care nu doresc acest lucru au făcut ceea ce au făcut în urmă cu patru ani. Şi mi-am pus atunci întrebarea dacă fac bine sau fac rău, dacă încerc să continui munca pe care am început-o. Şi de foarte multe ori am avut momente în care am crezut că fac mai bine oraşului dacă renunţ. Dar feedback-ul venit din partea locuitorilor m-a făcut să iau decizia să continui. Pentru că avem proiecte foarte mari, iar locaţia pe care am ales-o este o locaţie simbol a acestui oraş. Este simbolul comunismului, este simbolul unor vremuri care ne-au făcut foarte mult rău, şi vreau să vă anunţ că prin demolarea acestei clădiri vom încheia această perioadă şi vom începe o perioadă nouă, pentru secoul XXI, prin faptul că vom construi cea mai modernă clădire din România care va servi cultura şi tineretul. Va fi noul simbol al oraşului Sfântu Gheorghe”, şi-a început Antal Arpad discursul.

Dezvoltarea va continua şi mai dinamic în următorii 10 ani

„Vreau să vă anunţ astăzi, aici, că în luna iunie voi candida din nou, împreună cu echipa mea, la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi pot să vă asigur că în următorii 10 ani, municipiul Sfântu Gheorghe va avea o dezvoltare pozitivă şi mai radicală decât a avut în ultimii 10 ani şi contez pe fiecare locuitor din acest oraş pentru a realiza acest lucru”, a mai spus Antal Arpad.