Anunț important despre vremea din România. Un nou val de aer polar cuprinde țara noastră. Când încep gerul și zăpada. La capătul unei perioade cu temperaturi mai mari decât cele normale pentru acestă perioadă, iarna își va intra în drepturi.

Meteorologii anunță că începând de săptămâna viitoare gerul pune stăpânire din nou pe țara noastră pentru că o masă de aer foarte rece va coborî treptat din zona nord-estică a continentului și va cuprinde în special zonele intracarpatice, scrie antena3. 

Anunț important despre vremea din România. Un nou val de aer polar cuprinde țara noastră

Astfel, potrivit meteorologilor, începând de la mijlocul săptămânii viitoare, în Maramureș, zona de nord a Moldovei și în Transilvania se vor înregistra cele mai scăzute temperaturi.

Meteorologii spun că vremea din România va readuce nopți geroase, în special în zona de est a Transilvaniei. Temperaturile vor coborî până spre -12…-10 grade. Totuși, nu va fi la fel de frig ca în perioada anterioară, când s-au înregistrat temperaturi de -26 de grade Celsius.

Vremea din România se va răci în toată țara, inclusiv în jumătatea sudică, în ciuda faptului că la finalul acestei săptămâni putem spune că va fi vreme de primăvară, cu maxime ce ar putea să treacă la amiază de 10 grade Celsius.

 Anunț important despre vremea din România. Un nou val de aer polar cuprinde țara noastră. Când încep gerul și zăpada
Pixabay

Prognoza meteo 27 ianuarie 2022. Cum va fi vremea astăzi în toată România

Administrația Națională de Meteologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de astăzi. Meteorologii anunță că vremea se va încălzi ușor, mai ales în sudul țării. Temperaturile din timpul zilei vor depăși valorile termice înregistrate de obicei în această perioadă din an.

Prognoza meteo 27 ianuarie 2022. ANM anunță că vremea va fi astăzi închisă cu un cer în general înnorat în nordul, vestul și centrul țăii. De asemenea, în Crișana, Transilvania și Maramureș, dar și în zonele montane înalte va ninge, iar în Moldova și Banat meteorologii anunță precipitații mixte, scrie a1.ro.

În restul țării, mai spun meteologii, cerul va fi variabil iar șansa de precipitații este redusă. Izolat vor fi condiții de ceață și de polei. În zona montană înaltă, vântul va bate cu putere, în special pe creste, unde va viscoli zăpada. La rafală, vântul ar putea atinge viteze de până la 70-80 km/h.

Valorile termice maxime de astăzi se vor încadra între -3 și 8 grade, în timp ce minimele se încadrează între -8 și 0 grade.