Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că elevii defavorizați din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial vor primi bani de la stat. Este vorba despre tichete în valoare de 500 de lei. Banii vor putea fi folosiți numai pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte. 

MIPE a anunțat că ajutorul în valoare de 500 de lei va continua și anul acesta, așa cum s-a întâmplat anul trecut. În 2022, 405.000 de preșcolari și elevi au primit acești bani de la stat. Numărul a fost în creștere, ținând cont că în anul 2021 doar 245.000 de beneficiari au primit acești bani. 

500 de lei pentru elevii nevoiași

Ajutorul de 500 de lei va fi dat pe suport electronic, respectiv pe card. Așadar, elevii care vor primi acești bani de la stat sunt următorii: 

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

copiii preșcolari înscriși în învățământul de stat care provin din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau acesta este suspendat; 

copiii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică, pentru acest an, 1.500 de lei (salariul minim brut pe țară este 3.000 de lei). 

Anunț de ultimă oră pentru mii de români! Se dau 500 de lei de la stat. Unde pot fi folosiți banii

Ajutorul primit pe un an de zile de la stat poate fi folosit timp de un an de la primirea lui. Banii pot fi cheltuiți pentru rechizite și pentru haine, însă numai pe baza actului de identitate al titularului sau al părinților acestuia. 

Unde pot fi folosiți banii

De asemenea, tichetele pot fi folosite doar în anumite magazine, mai exact în cele care comercializează materiale școlare și care se află, bineînțeles, pe lista unității eminentă sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional. Beneficiarii vor primi mai multe detalii în acest sens atunci când vor primi cardul respectiv. 

Pe înțelesul tuturor materiale școlare sunt considerate rechizitele necesare frecventării școlii, cum ar fi articole de papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe. De asemenea, hainele mai pot fi folosite și pentru. 

Distribuirea acestor ajutoare va începe cel mai probabil odată cu începerea anului școlar 2023 2024, conform Avocatnet.ro.