Veste bună pentru Bucureșteni. Lucrările la sistemul de termoficare public, care i-au lăsat săptămâni bune fără apă caldă, sunt aproape gata. În câteva zile, Termoenergetica a transmis că nu vor mai fi probleme.

Când se dă drumul la apă caldă după ce a fost întreruptă

Bucureștenii au avut parte în această vară de un duș rece.. la propriu. După o iarnă în care apa caldă a lipsit, lunile iulie și august a venit cu nou întreruperi ale sistemului de termoficare.

Termoenergetica a demarat lucrări în mai multe sectoare ale capitalei, ce au lăsat oamenii fără apă caldă săptămâni bune. Este vorba de  revizia tehnică anuală și în paralel lucrările pe magistrala 3 Sud. Adică, mai exact, peste 300 de blocuri din Sectoarele 2 și 3.

Totul a început pe 1 august și inițial trebuia să fie gata în două săptămâni. Ulterior, termenul de efectuări al lucrărilor a fost prelungit. Astfel că acum, Termoenergetica a făcut un nou anunț legat de data la care locuitorii Bucureștiului afectați vor avea din nou apă caldă.

Ce nereguli au fost găsite la sistemul de termoficare

Este vorba de data de 20 august, la orele serii. Rămâne de văzut dacă până atunci totul va fi gata sau urmează o nouă prelungire.

Compania a transmis că prelungirea primului termen de finalizare a fost necesar din cauza stării precare „a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării sudurilor după montarea noilor tronsoane de conductă, dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare”.

Despre problemele sistemului de termoficare public al capitalei a vorbit și Nicușor Dan, primarul general. Edilul a spus că aceste lucrări sunt necesare, în condițiile în care conductele sunt învechite și într-o stare avansată de degradare.

Întreruperile de alimentare cu apă caldă de acum sunt efectuate pentru a preveni problemele din sezonul rece, când oamenii au nevoie de sistemul de termoficare.