Casa de Pensii a transmis o informare importantă ce-i vizează pe toți pensionarii din România. În luna septembrie, banii le vor fi livrați într-un anumit interval de date.

Anunț de ultimă oră legat de pensii în luna septembrie

Pensionarii din toată România așteaptă pensiile din luna septembrie, după ce în august le-au fost livrate mult mai devreme.

Cum au fost zile libere, Ministerul Muncii a decis ca banii să ajungă la beneficiari mai devreme. Doar că imediat cum au venit, așa s-au și dus, iar cei mai mulți speră că în săptămânile ce vor urma vor ajunge la ei la timp.

Casa de Pensii vine cu un anunț important în acest sens, care-i vizează pe toți vârstnicii din țară. În luna septembrie, românii își vor primi pensiile în conformitate cu legislația în vigoare.

Astfel că beneficiarii vor intra în posesia banilor în intervale de date diferite, în funcție de modalitatea de plată pentru care au optat.

Mai exact, cei cărora le sunt aduși banii lună de lună de poștaș îi vor primi până pe 15 septembrie. Cei cărora le este virată pensia pe card sunt ceva mai norocoși: plățile se vor face în data fixă de 12 septembrie.

Reforma pensiilor este aproape gata: cum îi afectează pe vârstini

În lunile ce au trecut, Ministerul Muncii a pregătit o reformă a pensiilor, care se dorește să rezolve inechitățile din actualul sistem. Este vorba despre o nouă formulă de calcul a veniturilor lunare a beneficiarilor, pentru care au fost luate în considerare mai multe variante.

O variantă este ca punctul de pensie să reprezinte 40% sau 45% din câştigul salarial mediu brut stabilit anual prin legea bugetului. De asemenea, e posibilă adăugarea unor punctaje suplimentare pentru numărul de ani de contribuţie ce depăşesc 25 de ani, precum și indexarea pensiilor în luna martie 2024 cu rata inflaţiei din anul precedent.

Rămâne de văzut care va fi formula finală pentru care va opta Guvernul.